Back to top

Aprovada la prolongació del carril bici de l'avinguda de Falset de Reus

El nou recorregut dona continuïtat al carril per a bicicleta que actualment està en servei entre l'avinguda dels Països Catalans i el carrer de Recasens i Mercader

L’Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial un nou projecte de carril bici per al desplegament del Pla Específic de la Bicicleta de Reus: el tram de l'avinguda de Falset entre el carrer de Recasens i Mercader i el carrer de Joan Fuster. El nou recorregut dona continuïtat al carril per a bicicleta que actualment està en servei entre l'avinguda dels Països Catalans i el carrer de Recasens i Mercader.

El projecte aprovat ara defineix un carril bici per a cada sentit de la circulació, segregat de l'espai destinat a la resta de vehicles. La secció del vial preveu que l'amplada dels carrils per a bicicletes tinguin una amplada d'entre 1,5 i 1,8, segons el tram de l'avinguda, mentre que els carrils per a la resta de vehicles varien entre els 3,25 i els 3,40 m.

L'espai per a bicicletes estarà separat de la dels vehicles amb elements de balisament de cautxú per reforçar la seguretat viària.

carril bici reus falset

El projecte preveu un pressupost de licitació de les obres de 196.110 euros i un termini d'execució de 3 mesos. El nou projecte s'ha aprovat per la via d'urgència, donat que forma part del paquet d'actuacions de desplegament de la xarxa de carrils bici finançats, provisionalment, amb ajuts europeus Next Generation.

Next Generation

El Pla Next Generation EU (NHEU) o Pla de recuperació de la Unió Europea és un instrument excepcional de recuperació temporal dotat amb 750.000 milions d’euros que es proposa ajudar els estats membres a superar la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia Covid-19 i transformar les seves economies en clau de futur.

Es nodreix de fons bàsicament a través de dos grans instruments: el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i el REACT-EU. Aquests instruments s’afegeixen als recursos ja previstos al pressupost de la Unió Europea, com els fons de cohesió.

El MRR posa a disposició dels 27 països de la Unió Europea 672.500 milions d’euros, que es distribueixen d’acord amb el pla nacional que cada estat ha presentat, i que ha estat aprovat pel Consell de la UE. En el cas de l’estat espanyol, el 13 de juliol de 2021 el Consell de la UE va aprovar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol, que compta amb un pressupost de 69.528.050 milions d’euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades