Back to top

Aprovat el conveni entre l'Ajuntament i l'Arquebisbat per a la cessió del Centre Catòlic

Suposarà un dret de superfície a l'Ajuntament de Reus amb una durada de 50 anys.

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 5 de maig el conveni amb l’Arquebisbat de Tarragona – Parròquia Prioral de Sant Pere Apòstol per a la constitució d’un dret de superfície, que possibiliti la rehabilitació de l’immoble del carrer de la presó número 13, i el manteniment de l’activitat cultural i de l’espai escènic.

L'acord s'emmarca en el protocol de col·laboració signat el 31 de març entre l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, per a la cessió de l'edifici i impulsar-ne la rehabilitació i posada al dia i perquè pugui complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania, amb perspectiva d'usos culturals, socials i cívics. 

La signatura implica una fórmula jurídica acordada entre ambdues parts que suposarà un dret de superfície a l'Ajuntament de Reus amb una durada de 50 anys. El consistori es farà càrrec de les obres i farà ús de les instal·lacions, llevat d'uns espais a la segona planta que seran per a l'ús de l'Arquebisbat, i també es donarà cabuda a l'Associació Bravium Artístic i Cultural.

L'acord del ple de l'Ajuntament condiciona l'aprovació del conveni a la culminació dels tràmits que ha d’efectuar l’Arquebisbat de Tarragona per poder efectuar l’acte de disposició sobre l’immoble.

Paraules clau:

Notícies relacionades