Back to top

Ara Catalunya vol representar el municipalisme al Parlament

Al IV Congrés Nacional d'Ara Catalunya, el partit s'ha fixat l'objectiu de fer "un creixement i expansió sostinguts" en municipis on encara no hi són per assolir representació a les Diputacions i, com a mínim, un diputat a les pròximes eleccions autonòmiques

El partit municipalista Ara Catalunya celebra aquest dissabte el IV Congrés Nacional al recinte de firaReus, coincidint amb el desè aniversari de les eleccions municipals en què la formació va obtenir representació política per primera vegada.

Alguns dels objectius marcats en aquest aniversari són la necessitat de definir una organització interna i impulsar "amb molta força" el partit als municipis on encara no hi són, segons ha explicat el president de la formació, Josep Maria Pujol.

"Ens volem plantejar de debò fer l'assalt al Parlament de Catalunya i aconseguir entre 1 i 2 diputats en les pròximes eleccions", ha assegurat el secretari general de l'Ara Catalunya i també regidor a l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio. Des del partit, volen buscar fórmules perquè l'Ara sigui "l'única eina municipalista" als comicis autonòmics.

"Ens volem plantejar de debò fer l'assalt al Parlament de Catalunya i aconseguir entre 1 i 2 diputats en les pròximes eleccions"

Rubio considera que "al partit hi ha molta necessitat de sortir al carrer a picar pedra" i es volen posicionar com un partit de centre, catalanista i europeista. Per Josep Maria Pujol, l'objectiu és arribar a presentar-se en uns 90 municipis: "Volem fer una taca gran a Tarragona, expandir-nos més a Lleida i introduir-nos a Barcelona".

Posicionar el territori davant el centralisme

El Congrés també servirà per començar a definir el seu programa. Al llarg del matí, ja se n'han concretat tres línies de treball per posicionar els pobles i ciutats de Catalunya davant polítiques centralistes: augmentar la inversió pública, generar ocupació de qualitat i garantir el desplegament d'infraestructures com el 5G, ha especificat el secretari general.

Aquesta trobada se celebra tot just el dia que fa deu anys de la nit electoral en què la formació va obtenir els seus tres primers regidors, dos a Reus i un a Riudecanyes. Actualment, la plataforma és present a més de 30 municipis amb 17 regidors repartits en alguns d'ells, com són Reus, Mont-roig del camp o El Montmell, gràcies als 7.845 vots obtinguts a les municipals del 2019.

Paraules clau:

Notícies relacionades