Back to top

ARA Reus es perfila per ser la clau d'un govern amb majoria

Daniel Rubio manté converses amb les dues candidates que han expressat públicament la seva voluntat de ser la primera alcaldessa de Reus: Sandra Guaita del PSC i Noemí Llauradó d'ERC. Davant la dificultat d'acord entre el PP i ERC, ARA Reus és l'única formació que pot garantir una majoria alternativa als republicans i evitar l'alcaldia de Guaita.

Continuen els contactes per començar a dibuixar el futur govern a la ciutat de Reus. Sandra Guaita, candidata del PSC, ja s'ha reunit com a mínim amb Esquerra Republicana i ARA Reus, en la seva primera ronda de contactes, com a clara guanyadora de les eleccions, per intentar formar un nou govern municipal. Precisament aquesta segona formació, els municipalistes ARA Reus, tornen a jugar un paper clau a l'hora de formar majories: asseguren que exploraran totes dues vies de negociació, tant amb el PSC com amb Esquerra.

ARA Reus ha sigut l'únic partit de l'actual govern que no ha perdut vots en les eleccions d'aquest passat diumenge. Malgrat la baixa participació i el descens notable de paperetes que han rebut Esquerra i Junts, els municipalistes han mantingut els dos regidors i han augmentat vots, i tornaran a jugar un paper clau en les negociacions. En declaracions a Canal Reus, el seu candidat Daniel Rubio, reconeix que "la ciutadania ha tret la confiança a la fórmula que ha governat a la ciutat els darrers quatre anys".

Rubio, a més, reconeix les primeres trobades amb Noemí Llauradó d'Esquerra i Sandra Guaita del PSC, i que explorarà totes dues vies de negociació sempre que garanteixin qüestions del seu programa que consideren clau per poder arribar a un acord de govern. Exemples són la seguretat, el manteniment de la via pública o polítiques d'ocupació.

Les reunions continuaran a finals d'aquesta setmana després de les executives nacionals i locals que ha de celebrar el partit municipalista.

Esquerra busca una majoria alternativa

Precisament Noemí Llauradó ha dut a terme ja reunions amb pràcticament totes les formacions del plenari. O bé per telèfon o bé presencialment, Esquerra ha mantingut contactes com a mínim amb Junts, ARA Reus, la CUP i també el Partit Popular, a més de la reunió amb el PSC que els explicàvem aquest dilluns i que van convocar els socialistes.

Els republicans van iniciar aquestes converses dilluns, l'endemà de les eleccions, parlant amb els seus socis de govern, Junts i ARA. La CUP també admet contactes telefònics. El que ha sorprès, sobretot per la diferència ideològica, és la reunió d'aquest dimarts dels republicans amb el Partit Popular. Una trobada que confirmen fonts dels Populars.

Amb aquests moviments, Noemí LLauradó contradiu radicalment el que deia aquest dimarts a Canal Reus... que "pertoca a la llista més votada iniciar els contactes". Els republicans, però, han celebrat més reunions que els socialistes, fins ara.

Paraules clau:

Notícies relacionades