Back to top

Arranca el Fòrum Ciutadà del Pla Estratègic de Reus

Aquest dimecres s'han trobat les 200 persones que conformaran un dels pilars fonamentals del projecte Reus Horitzó 2032. La idea és enllestir tot el procés en 18 mesos.

Aquest dimecres a la tarda s'ha celebrat la primera trobada del fòrum ciutadà. Una eina que aglutina 200 ciutadans de Reus i que han de ser el tronc i els pilars principals del futur pla estratègic que pretén definir la ciutat a 10 anys vista. El pla estratègic té un objectiu tan clar com complex: escriure i definir el futur de la ciutat des d'ara i fins al 2032. I aquestes seran les persones que començaran a dibuixar les línies principals d'aquesta fita tan ambiciosa.

Són 200 persones de diversos àmbits de la ciutat i també de diverses generacions i orígens que han estat escollits per l'Ajuntament per treballar en diversos àmbits que acabaran conformant fins a vuit taules sectorials. Segons la vicealcaldessa de la ciutat, que coordina el projecte del Reus Horitzó 2032, la voluntat és "enllestir-ho tot plegat en 18 mesos després de superar diverses fases".

Pla Estratègic Reus Horitzó 2032 Fòrum Ciutadà

Aquestes fases són la diagnosi, la redacció dels objectius a assolir i el full de ruta per tal d'assolir-los. El gran repte s'estructurarà també a través de tres eixos: les oportunitats, el gaudi i la qualitat de vida. Un cop s'avanci en aquestes primeres tasques s'obrirà un procés participatiu per tal que la ciutadania hi pugui dir la seva. 

El Pla estratègic de Reus també té la intenció d'obrir-se a les ciutats i pobles dels voltants. Es faran xerrades amb representants d'aquests municipis per saber què esperen de Reus. Tot plegat també comptarà amb un seguiment pautat i transparent per poder consultar l'estat del Reus Horitzó 2032.

Paraules clau:

Notícies relacionades