Back to top

Arranca la campanya de vacunació de la grip

Els usuaris que es considerin de risc i els majors de 65 anys han de demanar hora al seu Centre d'Atenció Primària i se'ls assignarà dia i hora i també un equipament municipal on se'l vacunarà. I és que en aquest any marcat per la COVID, s'ha decidit dur a terme les vacunacions als centres cívics i també a l'antic Hospital Sant Joan.

Primera hora del dilluns, 19 d'octubre. Infermeres i tècnics es citen al Centre Cívic Migjorn de Reus per tal de preparar la sala de la biblioteca, adaptada enguany com una sala de vacunació durant les properes sis setmanes. De fet, els professionals de la salut del CAP Reus V que s'hi han desplaçat asseguren que s'hi esperen 140 usuaris cada dia.

S'ha decidit la biblioteca com espai perquè és un lloc ventilat i que permet l'accés i la sortida per dues portes diferents per evitar massificacions. Els usuaris, que prèviament han estat citats, s'esperen a l'exterior del Centre Cívic Migjorn, a l'espera del seu torn. Un cop a dins, se'ls vacuna i se'n van per la part posterior de l'edifici. 

Un any atípic per a la grip

Enguany la vacuna de la grip és tetravalent, és a dir, lluita contra quatre tipus diferents de virus de la grip, que són els que es calcula que podrien circular pel territori aquest 2020. A l'espera de veure com funciona la vacuna i quina incidència té el virus, els experts posen com a exemple la situació a l'hemisferi sud, on ja han passat l'hivern, i on els casos de grip, tenint en compte les mesures per lluitar contra la COVID, han estat mínims

Vacuna de la grip

kia

 

Paraules clau:

Notícies relacionades