Back to top

Arrenca el centenari de la seu actual del Centre de Lectura

L'entitat exposa des d'aquest dilluns, sis de setembre, un recull de peces elaborades per artistes dels primers anys del segle XX a la Sala Fortuny.

El Centre de Lectura de Reus ha inaugurat aquest dilluns una exposició que recull les obres d'art de principis del segle XX amb les quals compta l'entitat, així com la Fundació Privada Reddis, que col·labora amb la mostra. L'exposició es pot consultar a la Sala Fortuny i permet veure un recorregut dels primers anys del Centre de Lectura lligat a la projecció cultural sobre la ciutat.

Joies de primer nivell

Segons explica Lluís Miquel Pérez, president del Centre de Lectura, "l'exposició és una delícia en si mateixa". S'hi poden veure autèntiques joies de la col·lecció particular del centre com un bust de Joan Rebull o una obra de Joaquim Mir, a més de treballs d'Hortensi Güell.

Centre de Lectura bust Joan Rebull

Aquesta exposició, però, és a la vegada el tret de sortida dels actes de commemoració del centenari del trasllat del Centre de Lectura a l'edifici on es troba actualment, al carrer Major. Un edifici que es va poder adquirir gràcies a la tasca messiànica del filantrop Evarist Fàbregas, qui va donar un milió de pessetes per a tal efecte. Cal entendre la magnitud de la donació en l'època en la qual es va produir: segona dècada del segle passat. 

Així doncs, l'exposició és el primer pas d'un seguit d'actes que s'enllestiran a principis de novembre amb un acte institucional. A més, xerrades per difondre l'impacte del Centre de Lectura en l'àmbit cultural i social de la ciutat, així com una segona exposició. 

Paraules clau:

Notícies relacionades