Back to top

Arrenca el Festival Al3Mura

MARIA VALLVÉ

El Festival Al3Mura arrenca per primera vegada fora d'Itàlia a Reus i Tarragona. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Movimiento Culturale Spiragli l'any 2010, que gira entorn d'un element cultural que canvia cada any. Enguany el festival està dedicat a Pierre Paolo Passolini. L'elecció de Reus i Tarragona no es casual, els italians s'han fixat en la riquesa patrimonial del modernisme reusenc i en el llegat romà tarragoní.

Ahir al vespre, el Centre de Lectura de Reus acollia el seu primer acte. Una exposició d'il•lustracions basades en les seves pel•lícules, realitzades per cinc il•lustradors de Catalunya, Argentina i Itàlia. L'esdeveniment comptava amb el suport de l'Ajuntament de Reus, que en motiu del festival ha treballat en col•laboració amb l'Ajuntament de Tarragona. A continuació de la mostra, el Centre d'Art de Cal Massó acollia la lectura de poesia satírica musicada, protagonitzada pel poeta Juan López Carrillo i el músic Gerard Marsal.

A partir de demà el Festival Al3mura es farà a Tarragona. Donarà el tret de sortida una conferència sobre el cineasta i continuarà amb els concerts de Pau Vallvé i Bikimel al Claustre del Seminari i l'actuació d'un jove pianista italià, de només 15 anys, Daklen Difato al teatre El Magatzem.