Back to top

Arrenca la selectivitat

Uns 3.700 estudiants de la província de Tarragona s'examinen fins el 16 de juny per entrar a la universitat.

Repassos d'última hora i nervis a l'entrada de centres educatius, una estampa que es repeteix any rere any amb l'inici de les Proves d'Accés a la Universitat. Enguany s'han inscrit un total de 3.706 estudiants de les comarques Tarragonines i de les Terres de l'Ebre, un centenar més que l'any passat, i han començat examinant-se de llengua castellana i llengua estrangera, i malgrat que la majoria han estudiat, entre l'alumnat hi ha de tot.

D'aquesta manera les PAU han tornat a la normalitat, l'organització de tribunals i de centres s'ha fet com en anys prepandèmia ara bé, els exàmens s'han dissenyat com en els darrers dos anys, amb més opcionalitat a l'hora d'escollir els exercicis.

Una altra novetat d'enguany és que els alumnes han escollit en un formulari anònim en quina llengua volien realitzar els exàmens, una mesura que s'ha instaurat després que el 2021 els alumnes haguessin de dir a mà alçada si volien fer els exàmens en català o en castellà. De fet, malgrat la polèmica que s'ha generat en els darrers dies, des de la coordinació de les PAU a la província de Tarragona asseguren que l'any passat els exàmens que es van demanar en castellà no van arribar a l'1%.

Els exàmens de les PAU seguiran fins aquest dijous 16 de juny. Els estudiants, però no podran saber les notes fins el proper 29 de juny.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades