Back to top

Arrenca l'Any Gabriel Ferrater

Aquest 2022 es commemoren els 100 anys del naixement i els 50 de la mort del poeta reusenc i s'han organitzat tot un seguit d'activitats per donar a conèixer la seva obra i la seva figura arreu de Catalunya.

L'Any Gabriel Ferrater a Catalunya arrenca per commemorar els 100 anys del seu naixement i els 50 de la seva mort. l’objectiu principal de difondre al màxim el coneixement de la seva obra i de la seva figura. Els actes centrals del certamen es portaran a  terme a Reus, la seva ciutat natal. De fet es col·locarà una placa a la ciutat en commemoració a aquest escriptor reusenc de primer ordre. Durant tot l’any es portaran a terme també rutes literàries, clubs de lectura o diferents exposicions.

L’organització de l’Any s’ha marcat també com un dels objectius principals aconseguir que l’obra i la figura de Gabriel Ferrater tinguin una presència satisfactòria a les xarxes de biblioteques, els centres d’ensenyament secundari i les universitats. Per això impulsarà un seguit de projectes amb materials videogràfics i didàctics i amb una exposició itinerant.

TEST | Què en saps de Gabriel Ferrater?

Qui va ser Grabriel Ferrater?

gabriel ferrater

Ferrater va ser un intel·lectual europeu de primer ordre i, sobretot, un gran poeta català. Va ser autodidacte però això no el va privar de fer obra molt sòlida en diversos camps intel·lectuals. Va exercir la crítica d’art, sobretot a la dècada dels 50; en aquells mateixos anys va començar també a publicar reflexions sobre literatura catalana i crítiques de llibres, i finalment, a partir del 1964, es va dedicar intensament a la lingüística. A partir de 1967 va ser professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades