Back to top

Arrenca el mes de l'Orgull

Se celebra durant el mes de juny per reivindicar els disturbis d'Stonewall de l'any 1969.

Al mes de juny se celebra el mes de l’Orgull LGTBIQ+ perquè va ser a finals d’aquest mes de l’any 1969 quan es van viure els disturbis d’Stonewall, un conjunt de manifestacions en protesta contra les batudes policials, que ja eren reincidents, a Stonewall Inn, un pub situat a Nova York en què s’hi reunien principalment persones del col·lectiu. "Aquestes revoltes van estar liderades per dones trans migrades", reivindica la presidenta del col·lectiu H2O, Berta Mascaró.

h2o

Durant aquest mes de juny moltes empreses i organitzacions s’hi sumen a la reivindicació i la presència de símbols del col·lectiu és un constant. "Hem arribat a un punt en què és políticament incorrecte no fer-ho, i aquí hi ha un avenç".

L’objectiu de l’Orgull és reivindicar els drets i les llibertats de la comunitat LGTB, una comunitat de gent que moltes vegades es veu immersa en situacions de violència i discriminació per ser o voler ser qui i com són. "Acollim tot el mes de juny per xarxa amb altres entitats i no solapar-nos entre totes", explica Mascaró, qui conclou que hi ha molt a reivindicar.

calendari lgtb

Paraules clau:

Notícies relacionades