Back to top

Arrenquen les mobilitzacions de la brossa a Reus

Només cinc vehicles dels quaranta disponibles han sortit aquest dilluns a treballar. Tots els que tenien alguna afectació o avaria s'han quedat a les cotxeres. Aquesta nit han quedat més de 200 contenidors sense recollir.
Brossa

Els treballadors del servei de recollida de les escombraries i neteja de la ciutat de Reus han començat a fer-se sentir. Aquest matí el comitè de riscos laborals ha valorat, un per un, tots els vehicles que hi ha a la seu de FCC al polígon Agroreus i només cinc camions han sortit del magatzem. 

De fet, un d'ells, que havia estat valorat positivament pels mecànics d'FCC, ha hagut de tornar poca estona després de sortir perquè no funcionava el sistema de recollida d'escombraries per a contenidors. 

Afectacions en la neteja

brossa

Els sindicats asseguren que l'acció d'aquest matí provocarà que la ciutat quedi més bruta que de costum. De fet, durant la passada nit, s'han deixat de recollir més de 200 contenidors de la ciutat. "No es tracta d'impedir que es faci la feina, sinó de fer-la amb les garanties de seguretat que pertoquen", diu Angel Martín de Sande, responsable de la UGT a Tarragona de la recollida d'escombraries. 

Miguel Pérez, president del comitè d'empresa d'FCC a Reus, diu que "no estem impedint que els camions surtin, el que fem és deixar al taller aquells que no es troben en condicions". És la mesura que van plantejar la setmana passada els sindicats a l'empresa i a l'Ajuntament si no s'arribava a un acord per millorar la flota de vehicles. 

I l'Ajuntament va anunciar l'adquisició de 14 nous vehicles per fer front a la situació. Una xifra que des de la UGT consideren "insuficient". Diuen que "si tots els vehicles arribessin de cop, tindríem una situació molt més normal que l'actual, però sabem que aquests camions aniran incorporant-se al servei de forma esglaonada". 

El conveni, una altra raó per a les mobilitzacions

El sindicat UGT també aprofita aquesta protesta per posar sobre la taula el nou conveni laboral que a hores d'ara s'hauria d'estar negociant. "Amb la nova contracta paralitzada l'empresa no vol adequar les condicions salarials i laborals a la realitat", admeten els treballadors. Un conveni que s'hauria d'aplicar simultàniament a Reus i a Tarragona. En aquesta segona ciutat s'espera que pugui entrar en vigor a finals de març i serà aleshores "quan la situació serà insostenible a Reus", amenaça de Sande. 

Els treballadors del servei de neteja de la ciutat que treballen amb escombres i recollidors de mà també estan enfadats. Consideren que l'aturada del servei que s'ha plantejat per avui no és suficient. En declaracions a Canal Reus, dos treballadors que no han volgut dir el seu nom, asseguren que "la força la tenim nosaltres, si avui haguéssim bloquejat el servei de neteja i no només la sortida de camions tindríem més arguments per exigir una negociació a l'empresa". Durant el mes d'abril, molt probablement per Setmana Santa, els sindicats amenacen d'ampliar les mobilitzacions i no descarten una vaga. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades