Back to top

Arriba el 1r Festival Terra de Bandolers d'Alcover

Alcover celebrarà del 21 de juliol al 16 d'agost, la primera edició del Festival Terra de Bandolers. En total s'han programat vuit actes en què la música barroca i folklòrica, la poesia teatralitzada, la rondalla, i també la gastronomia de l'època dels bandolers, en seran els protagonistes.
Festival Bandolers

Aquest cicle és una de les novetats estivals d'enguany i pretén complementar i desestacionalitzar la Fira de Bandolers per fer-la extensiva en altres moments de l’any. Els visitants podran endinsar-se en els segles XVI i XVII a través dels indrets que respiraven bandolerisme, els mateixos indrets que serviran d'escenari de les diferents propostes culturals: el Convent de les Arts, l'església Vella, l'ermita del Remei, el Museu i la plaça Nova.

Els actes a l'aire lliure centraran la majoria de la programació. L'església Vella serà l'escenari de la proposta de la formació vallenca Fenya Rai que obrirà el festival amb un concert de música popular (dissabte 21 de juliol a les 22 h). L'Ermita del Remei serà un altre dels indrets destacats amb el concert de Abrié & Cordero duo, un duo de veus i contrabaixos amb Gemma Abrié i Miquel Àngel Cordero (divendres 3 dagost a les 22.30 h); i també de la proposta  de música folk de Belda & Arnella amb Cançons de taverna (divendres 10 agost a les 22.30 h). Els dos concerts a l'ermita del Remei comptaran amb la màgia de la nit. Els espectadors acompanyaran als artistes en excursió, a peu o en bicicleta, des de l'església Vella per endinsar-se al patrimoni natural d'Alcover, fer un sopar de motxilla, per gaudir plegats de les actuacions musicals i tornar fins a la vila.

Actuació

El Convent de les Arts acollirà també tres espectacles ben diferenciats: En Xavier Pagès i en Santiago Figueras ens proposen Cants de la Catalunya barroca (diumenge 29 de juliol a les 22 h).  Uns dies més tard, serà el torn del Concert d'Amor i de Mort de Jordina Biosca (diumenge 5 d'agost a les 22 h), i finalment, la proposta de Vos Som Amorós, un grup de ministrers amb instruments propis de l'època que oferiran música antiga i barroca de  la mà de Lucentum XVI (diumenge 12 d'agost a les 22 h).

El Museu d'Alcover combinarà la cançó, la poesia i el tast de vins amb Vi, glosa i estrelles, un espectacle en què es descobriran les connexions entre el món del vi i els astres a través de la cançó improvisada. I finalment, i per cloure el festival, la  plaça Nova serà l'escenari de la presentació en solitari del nou disc La Culpa de Joan Reig després de més de 35 anys pujant als escenaris (dijous 16 agost  a les 22 h).

 

Venda d'entrades, abonaments i avantatges

Per a més informació i venda d'entrades podeu consultar les pàgines web www.alcover.cat i www.conventarts.cat, adreçar-vos a la Casa de Cultura Ca Cosme (977.760595) o bé a la taquilla del Convent de les Arts des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle.

El festival inclou propostes gratuïtes i altres de pagament i s’ha posat a disposició del públic interessat, uns abonaments que permetran gaudir d’avantatges com activitats gratuïtes al Museu i al patrimoni urbà així com estacionar gratuïtament a Mas de Forès per fer una ruta a la Vall del Glorieta.

Paraules clau: