Back to top

Arriba la dansa a les escoles reusenques

ELIZABETH LÓPEZ

Els alumnes de l’escola Sant Josep assagen la coreografia que aquest proper dilluns mostraran al Teatre Bartrina dins l’espectacle del ‘Trencanous’. No es tracta d’una activitat extraescolar sinó que ara la dansa també es treballa en horari lectiu

4 escoles de la ciutat de Reus han integrat a la seva programació el projecte transversal ‘La Pe i el Cordi fan ballar a l’escola’ orientat a fomentar la dansa entre els escolars de 4t de primària. A través de l’argument d’aquest conte, els alumnes treballen la vessant corporal, emocional, plàstica, lingüística i musical. Per exemple, des de l’àrea de plàstica dissenyen i elaboren el vestuari que faran servir per l’espectacle. L’aplicació d’aquesta metodologia es fruit d’una proposta de l’escola de dansa del Centre de Lectura que considera molt important la integració d’aquesta art escènica a les aules per tots els beneficis que aporta als estudiants.

Durant tres mesos la professora, Juny Cases, imparteix una classe d’una hora  a la setmana al centre inscrit com són el Cèlia Artiga, l’escola Pi del Burgar,  el Joan Rebull i el col•legi Sant Josep. El taller culmina al final del trimestre amb la presentació del taller a l’escernari del Bartrina, aquest trimestre participaran i seran espectadors del ‘Trencanous’ i el següent serà ‘El Pere i el llop’. En total 220 alumnes participaren en aquestes classes de dansa integrades a l’escola. La regidoria d’Ensenyament, que també hi col•labora, no descarta que s’ampliï la participació de cara als propers cursos.