Back to top

Arriba el primer creuer al nou moll de Balears del Port de Tarragona

L'arribada del creuer ha servit al Port de Tarragona per inaugurar la nova infraestructura davant les autoritats del territori català i espanyol.

Aquest divendres, 29 d'octubre, i després de 17 mesos d'obres i treballs, finalment, el nou Moll de Balears s'ha convertit en una realitat. A quarts de 7 del matí d'aquest divendres ha arribat el primer creuer al nou moll de Balears del Port de Tarragona.

Una infraestructura que es va donar a conèixer l'any 2020, després que el 2019 el Port de Tarragona obtingués els millors resultats de l'última dècada. I no només pel que fa al tràfic de productes a granel i de vehicles, sinó també pel que fa als creuers, ja que assolien aquell any xifres de rècord.

La pandèmia va frenar el projecte

A partir d'aquí, l'ens portuari va decidir apostar pel projecte dels creuers i va anunciar la construcció del nou Moll de Balears, que els permetria doblar el nombre de creuers atracats simultàniament al moll, així com acollir els creuers més grans del món.

En total, 4 hectàrees i 700 metres d'atracada, que també faciliten la tasca de tots els treballadors que intervenen en l'operativa dels creuers. Malgrat que la previsió era que les obres finalitzessin en 10 mesos, i per tant estar operatius per a la temporada d'estiu d'aquest 2021, la pandèmia va frenar el projecte i finalment aquest 29 d'octubre del 2021 s'ha fet realitat.

Una inauguració multitudinària

L’acte de presentació del nou equipament portuari, en format tertúlia, ha comptat amb la participació de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ; el president del Port Tarragona, Josep Maria Cruset; el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. 

Autoritats moll balears port tarragona

En la seva intervenció, el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, ha destacat que "aquest nou moll permetrà recuperar, en dos anys, les xifres de rècord que vam assolir l’any 2019 que van ser de 128.000 passatgers” i ha afegit que “la construcció de la nova terminal de creuers significarà tenir un nou espai de més de 5.000 m2, còmode i funcional, per donar un millor servei als passatgers dels creuers de les pròximes temporades”.

Paraules clau:

Notícies relacionades