Back to top

Arriba a Reus Sud una comunalitat urbana

L'objectiu és donar suport a iniciatives que neixen del petit comerç, d'autònoms, cooperatives i associacions veïnals.

Icària Cooperativa, l’Associació Reus Refugi i les cooperatives les Abelles i Llars familiars, amb el suport de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus i el Mas Carandell, engeguen la comunalitat urbana Reus Sud. Un projecte que pretén reduir els efectes causats per la covid-19 al petit comerç, associacions i autònoms amb iniciatives basades en un model de suport mutu.

L’objectiu a 2 anys vista és constituir 4 xarxes d’economia col·lectiva per generar noves empreses i fins a 15 llocs de treball a les zones del Carrilet, la Pastoreta, el Mas Iglesias, el Mas Abelló i als barris Fortuny, Juroca i Montserrat.

La iniciativa planteja assolir sobirania local energètica, cultural, residencial, alimentària, econòmica i en l’àmbit de les cures comunitàries a partir de pràctiques feministes, ecosocials i de col·laboració. L'assemblea es reunirà durant els 2 anys de vida del projecte cada 6 mesos per tal de desplegar les línies d'actuació.

5 fases d'actuació

L’actuació dels eixos de treball es divideix en 5 fases: anàlisi, estratègia, acompanyament, difusió i consolidació, i es preveu desplegar accions formatives, organitzatives, de difusió, de sensibilització i d'acompanyament. Actualment s’està en la primera fase, la de diagnosi de necessitats i problemàtiques.

La de Reus Sud és una de les 22 comunalitats que s’han constituït a Catalunya gràcies al programa de subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Per tal de desenvolupar el projecte reusenc s’ha rebut una subvenció de 350.000 euros.

Per participar, i mentre no s’habilitin els diversos punts presencials d’informació i atenció a la zona Sud, com ara al Mercat del Carrilet, es pot contactar a través del telèfon 622 522 386 o amb un correu a hola@comunalitatreus.cat.

Paraules clau:

Notícies relacionades