Back to top

Arriben els dies forts de la Setmana Santa amb les dades COVID a l'alça

L'índex de rebrot a Reus supera els 200 punts per primer cop des de finals de febrer. L'Rt es troba aquest dijous en 1,68 punts, el que vol dir que cada 100 positius en contagien 168 més.

El cap de setmana llarg de la Setmana Santa de 2021 arriba amb les dades epidemiològiques ascendint sense fre des de fa dies. A tot Catalunya ja fa tres setmanes que els indicatius no paren de créixer. Ho fan de forma lleugera però constant, fins al punt que a hores d'ara ens trobem amb 275 punts en l'índex de rebrot i una Rt, la velocitat de transmissió del virus d'1,2. 

Tot plegat després de la reobertura de la mobilitat a Catalunya. Si bé és cert que només es pot circular pel territori amb les bombolles de convivència, també és cert que des que s'ha aixecat el tancament perimetral comarcal al país les dades no han parat de créixer. Si hi ha una relació directa entre els dos factors, només els experts ho poden assegurar. Els mateixos experts que alerten que estem entrant a la quarta onada

Les dades a Reus, les pitjors del 2021

Dades Reus 01/04

A la capital del Baix Camp, des de principis d'any que no es registrava una velocitat de transmissió tan elevada. Aleshores començava la tercera onada, després de les festes de Nadal, i tot i que l'índex de rebrot estava molt més elevat, l'Rt es trobava per sota de l'actualitat. Aquest dijous de Setmana Santa, Reus es troba en 206 punts d'índex de rebrot i en 1,68 d'Rt. 

La bona notícia és que la pressió als hospitals ha caigut des d'aleshores i també que s'han posat vacunes a més de 13.000 ciutadans de Reus i pràcticament la meitat d'aquests ja tenen les dues dosis. 

El binomi salut i economia

La conjuntura ha obligat als responsables públics a aixecar algunes de les restriccions per garantir la supervivència dels sectors econòmics més vinculats al turisme. Una nova estocada en aquesta Setmana Santa seria el punt i final per a molts petits empresaris. Els administradors públics així ho han reiterat en les darreres setmanes, i mentre a la resta d'Europa s'endureixen les restriccions, a Espanya i Catalunya s'han relaxat recentment. També és cert que l'escenari no és el mateix... Ara bé, els mateixos responsables polítics són els que demanen precaució als visitants. 

Aquesta setmana n'han dit la seva l'alcalde de Falset, on les xifres havien estat molt positives en l'època del tancament comarcal, i també l'alcaldessa de Cambrils, que assegura que cal respectar les mesures per no fer saltar l'estiu enlaire.

Paraules clau:

Notícies relacionades