Back to top

Arròs de galeres i carxofes confitades | Recepta

Vols aprendre a cuinar aquest arròs de galeres amb carxofes confitades? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus

Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a cuinar un arròs de galeres i carxofes confitades, amb la xef Mercè Prado, del restaurant El Pòsit de Cambrils.

INGREDIENTS

Per al fumet de peix: 

  • Morralla
  • Cranc petit
  • Rap 
  • Pebre vermell dolç 
  • Tomàquet fregit
  • Ceba
  • All porro
  • Alls
  • Pastanaga
  • Sal

Per al sofregit: 

  • Tomàquet
  • Ceba
  • Alls 
  • Per a la carxofa confitada: 
  • Carxofa 
  • OOVE 

Per l’arròs: 

  • Arròs
  • Galeres
  • OOVE
  • Aigua
  • Sal 

ELABORACIÓ

  1. Poseu tots els ingredients al forn a 220 graus i deixeu que tot el peix es faci.
  2. Talleu tota la verdura a daus petits i poseu-la en una olla amb foc fort i un raig d’oli. Un cop la verdura estigui feta, afegiu-hi sal i pebre vermell.
  3. A continuació afegiu-hi el peix i ompliu l’olla d’aigua. Deixeu que bulli tot junt durant uns 40 minuts.
  4. Coleu el brou i reserveu-lo.
  5. A continuació feu un sofregit amb tomàquet, ceba i alls.
  6. Confiteu la carxofa cobrint-la amb OOVE i deixant que es faci a foc lent durant una hora i mitja.
  7. Per a fer l’arròs, poseu oli en una cassola i marqueu la carxofa. Reserveu-la. Feu el mateix amb les galeres.
  8. Afegiu el brou a la paella i deixeu que s’escalfi. Opcional, afegir una infusió de safrà.
  9. Un cop arrenqui el bull, afegiu l’arròs i deixeu que cogui durant un quart d’hora aproximadament, a foc viu, fins que faci crosta.
  10. Emplateu amb la carxofa i les galeres a sobre. 

Consulta totes les receptes de la Gastromòbil AQUÍ

Paraules clau:

Notícies relacionades