10:39 - 11 maig 2023
Gastromobil
Arròs de galeres i carxofes confitades | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquest arròs de galeres amb carxofes confitades? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a cuinar un arròs de galeres i carxofes confitades, amb la xef Mercè Prado, del restaurant El Pòsit de Cambrils.
INGREDIENTS
Per al fumet de peix:
- Morralla
- Cranc petit
- Rap
- Pebre vermell dolç
- Tomàquet fregit
- Ceba
- All porro
- Alls
- Pastanaga
- Sal
Per al sofregit:
- Tomàquet
- Ceba
- Alls
- Per a la carxofa confitada:
- Carxofa
- OOVE
Per l’arròs:
- Arròs
- Galeres
- OOVE
- Aigua
- Sal
ELABORACIÓ
- Poseu tots els ingredients al forn a 220 graus i deixeu que tot el peix es faci.
- Talleu tota la verdura a daus petits i poseu-la en una olla amb foc fort i un raig d’oli. Un cop la verdura estigui feta, afegiu-hi sal i pebre vermell.
- A continuació afegiu-hi el peix i ompliu l’olla d’aigua. Deixeu que bulli tot junt durant uns 40 minuts.
- Coleu el brou i reserveu-lo.
- A continuació feu un sofregit amb tomàquet, ceba i alls.
- Confiteu la carxofa cobrint-la amb OOVE i deixant que es faci a foc lent durant una hora i mitja.
- Per a fer l’arròs, poseu oli en una cassola i marqueu la carxofa. Reserveu-la. Feu el mateix amb les galeres.
- Afegiu el brou a la paella i deixeu que s’escalfi. Opcional, afegir una infusió de safrà.
- Un cop arrenqui el bull, afegiu l’arròs i deixeu que cogui durant un quart d’hora aproximadament, a foc viu, fins que faci crosta.
- Emplateu amb la carxofa i les galeres a sobre.