Back to top

Arsa recorda les víctimes de la guerra contra les drogues

L'Associació Reus Som Útils es manifesta a la plaça Frida Kahlo per commemorar totes les persones que s'han vist afectades de manera directa i indirecta per la persecució dels narcòtics. Aprofitant que el dia mundial de les víctimes de la guerra contra les drogues és diumenge, l'associació reivindica que amb la seva prohibició s'està atemptant contra els drets humans i la seguretat de les persones.
Assistents al memorial de les víctimes de la guerra contra les drogues

Arreu del món se celebra el memorial de les víctimes de la guerra en contra les drogues. ARSA s'ha sumat aquest matí a la commemoració per reivindicar la necessitat de  regular tota classe de substàncies (incloent-hi les cannàbiques) i demanar que els tractaments sanitaris arribin a totes aquelles persones que pateixin malalties conseqüents del consum de droga. Segons ARSU, s'estima que gairebé el 18% de les persones que s'injecten drogues viuen amb VIH, i entre el 45,2% i el 55,3% ho fan amb l'Hepatitis C.

També reclamen que s'erradiqui la discriminació i l'estigma de les persones consumidores d'aquest tipus d'estupefaents i que tinguin les mateixes possibilitats i fàcil accessibilitat al departament de drogodependència i salut mental de la sanitat pública.

El 21 de juliol es commemoren totes aquelles persones víctimes de les polítiques prohibicionistes de drogues, és un acte institucional en el qual es reivindica la necessitat de seguir unes polítiques basades en els Drets Humans i la salut i no en la persecució d'aquestes persones.

Paraules clau: