Back to top

Art i feminisme es fusionen a la exposició "Identitats"

La col·lecció de l'artista Marta Fabregas s'exposarà a l'Anquin's fins el proper 9 de març i és un recull de fotografies de dones del passat presentades en format collage amb l'objectiu dignificar aquestes dones anònimes a través de l'art.

La Galeria d’Art Anquin's presenta per primera vegada a Reus l’obra de la fotògrafa i artista Marta Fàbregas.

L’exposició “Identitats” vol dignificar dones anònimes com ens explica la crítica d’art Montse Frisach en el text del catàleg que la galeria ha editat en motiu de l’exposició: "Marta Fàbregas té una dèria: recopilar fotografies antigues de dones d’arreu del món que el temps no ha pogut ni esborrar ni destruir. La història de les dones anònimes no ha estat mai suficientment escrita però alguns dels seus rostres i cossos ens parlen a través de les pintures i de les fotografies. Són dones silenciades, perdudes en el temps, colonitzades per partida doble: pel fet de ser indígenes en un país invadit i pel fet de ser dones."

Marta Fàbregas ha col.laborat amb diverses associacions de dones i actualmente realitza un taller de fotografía a la presó de dones de Can Brians amb el suport de la Fundació Setba.

Fotografia mural al Casal de les Dones de Reus

El dimarts 2 de març l’artista instal·larà una fotografia mural de grans dimensions a l’exterior del Casal de Dones de Reus amb la col·laboració de dones del municipi i dins dels actes de celebració del Dia de la Dona a Reus.

En la web de l’artista es pot veure un vídeo del seu procés artístic i de diverses actuacions al carrer.

El dia 5 de febrer de 17 a 20:30h l’artista estarà present en la inauguració de la galeria per tal d’explicar la seva proposta a tothom que visiti l’exposició. Més endavant també es farà un instagram live amb l’artista que podeu seguir a @martafabregas.artista i també des de @anquinsgallery.


do montsant

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades