Back to top

Arxivada la causa del 3-O a Reus contra Pellicer i quatre regidors més

L'Audiència Provincial ha decretat el sobreseïment del cas. Pellicer i els portaveus de Junts, ERC, ARA Reus i una regidora de la CUP estaven acusats d'un delicte d'incitació a l'odi contra la Policia Nacional pel manifest que van signar el dia de l'aturada de país, la tardor del 2017.

L'Audiència Provincial de Tarragona ha arxivat la causa contra l'alcalde de Reus i quatre regidors més que el 3 d'octubre del 2017 van signar manifest per reclamar la retirada dels agents de la Policia Nacional extraordinàriament desplegats a la ciutat davant del referèndum d'independència. Fiscalia ja havia demanat l'arxiu de la causa i aquest dilluns s'ha donat a conèixer que definitivament el sobreseïment. 

Els agents de l'Hotel Gaudí

policia

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els portaveus dels grups municipals de Junts (Montserrat Viella), ERC (Noemí Llauradó), ARA Reus (Jordi Cervera) i la regidora de la CUP (Mariona Quadrada), van signar un manifest el dia de l'aturada de país per demanar que els agents de la Policia Nacional abandonessin l'Hotel Gaudí. Davant una denúncia de Ciutadans i també de la policia espanyola, un jutge va decidir imputar-los pels delictes d'odi o d'incitació a l'odi contra el cos policial.

La Policia Nacional no és una minoria

Ara bé, després de dictaminar que la Policia Nacional no és un col·lectiu que pugui ser objecte d'aquest delicte, perquè no es tracta de cap minoria, i que el manifest s'emmarcava en la llibertat d'expressió, finalment la causa ha acabat arxivada. 

"Ho tornaríem a fer"

rdp

L'alcalde ha comparegut acompanyat de la vicealcaldessa Noemí Llauradó i de la regidora Montserrat Vilella per valorar l'arxiu de la causa. Pellicer s'ha reafirmat en les decisions preses aquell 3-0 "hem estat enfadats, dolguts pel tractre rebut. Aquell dia la nostra prioritat era preservar la convivència. I, com ja vam dir, ho tornaríem a fer". També ha tingut un record pels polítics independentistes actualment empresonats "3 anys despres, la justicia reconeix que vam fer política.  Tot i estar contents, a Catalunya encara hi ha persones i càrrecs electes empresonats per fer politica"

Vilella ha declarat que "la sentencia ens allibera d'un pes que no hauríem d'haver suportat mai. Hauríem pogut anar 4 anys a la presó. Més de 3 anys pensant que s'estava fent política des dels jutjats"

Finalment Noemí Llauradó ha demanat una Llei d'amnistia , "que faci net amb aquesta situació on encara hi ha persones encausades".

Salvador Batlle, president d'advocats de l'1 d'octubre de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades