Back to top

Arxivada la investigació contra Pellicer per l'1-O

La Fiscalia ha arxivat la investigació contra l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que havien obert per la seva suposada participació en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. Un fet que s'ha repetit amb els alcaldes d'Amposta, Adam Tomàs, Torredembarra, Eduard Rovira, Deltebre, Lluís Soler i Cunit, Montserrat Carreras.
Carles Pellicer, alcalde de Reus

La Fiscalia detalla que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessin cap actuació 'positiva o omissiva', que servís per obrir els centres municipals durant la jornada de l'1 d'octubre del 2017.

Els sis alcaldes, inicialment investigats, van comparèixer davant de la Fiscalia a finals del setembre del 2017. Carles Pellicer i la resta de batlles es van acollir al seu dret de no declarar.

D'altra banda, la fiscalia també assegura que no veu delicte en l'actitud de dos Mossos d'Esquadra durant la jornada del passat 1 d'octubre del 2017, a qui la Guàrdia Civil acusava de no col•laborar per impedir la votació en l'Institut de Mont-roig del Camp. 

Segons ha publicat l'ACN, els mossos no van obstaculitzar l’acció de la Guàrdia Civil i van complir ordres dels seus superiors. No obstant això, i malgrat que la fiscalia conclou que l’actitud “passiva” d’aquests agents no és suficient per mantenir-los com a investigats, no s’oposa a què el jutjat de Reus arxivi el cas.

Paraules clau: