Back to top

Arxiven la causa contra dos diputats de VOX per un presumpte delicte d'odi a Reus

Els fets es remunten a l'any 2011, quan l'Associació Watani va denunciar un acte de campanya electoral de PxC per un delicte de discriminació i provocació a l'odi.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat el procediment que es va instruir a Reus per un presumpte delicte d'odi, on es trobaven com a investigats, entre d'altres, dos diputats del Parlament de Catalunya per VOX. Concretament, el candidat de Vox a l'alcaldia de Barcelona, Joan Garriga Domènech i la secretària tresorera del mateix partit, Mónica Lora. 

El TSJC ha considerat que no existeix una "acusació vàlidament formulada" contra els dos acusats. Per la seva banda, el Ministeri Fiscal no presenta cap acusació perquè considera que els fets denunciats no eren constitutius del delicte d'odi. 

Així doncs, la sala civil i penal del TSJCat resol arxivar el procediment, exclusivament, per als dos diputats de VOX. La resta dels processats, que formaven part de Plataforma per Catalunya i no tenen situació d'aforats, queden pendents de la tramitació de la causa al jutjat penal 1 de Reus. El fundador de PXC, Josep Anglada, és un dels acusats. 

Els fets es remunten a l'any 2011

Durant la campanya electoral de les eleccions municipals reusenques de l'any 2011, el partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PXC) va difondre una campanya contra els immigrants musulmans sota el lema "primer els de casa" i xecs ficticis de 4.000 euros amb el nom d'un immigrant. L'Associació Watani per la Llibertat i la Justícia va denunciar els fets per un delicte de discriminació i provocació a l'odi.

Paraules clau:

Notícies relacionades