Back to top

Arxiven una causa derivada de les mobilitzacions de 2019

Arrel de l’operació Judes i les mobilitzacions a la ciutat de Reus l’any 2019 es va obrir expedient a diferents agents de l’esquerra independentista que participa d’espais públics i polítics.

Les diverses mobilitzacions i l’operació Judes de l’any 2019 va obrir una macrocausa judicial a Reus contra un total de 30 persones. Ara, una de les cinc causes de la macrocausa ha estat arxivada per Fiscalia al no haver-se demostrat cap tipus de violència.

Segons Edgar Fernández, regidor de la CUP de Reus, el que va motivar l'obertura de la causa per part de Mossos d’Esquadra va ser un tall de vies que es va produir el 23 de setembre de 2019, en el qual els implicats haurien avisat als passatgers d’un tren afectat que seria una aturada de 10 minuts per tal de llegir un manifest. Aquest cas ha comptat amb 3 persones encausades. No obstant, hi ha una altra causa, encara oberta i interposada per la Policia Nacional, que denuncia els mateixos fets, però aplega a un total de 12 persones.

En paraules d'Edgar Fernández, Fiscalia els ha donat la raó i Adif no s'ha llegit la petició que fa Fiscalia, s'hi han sumat a aquesta "òbviament pressuposant que Fiscalia aniria a ganivet" contra ells i que demanaria obertura de judici.

Encara hi ha 4 causes obertes

Des d’Alerta Solidària i la campanya "La solidaritat no és delicte" celebren l’arxivament d’aquesta causa, però continuen denunciant una anomalia i l’existència de "fitxers policials" en la resta de causes. Tal com detalla el regidor, “curiosament” les persones jutjades militen en espais polítics.

Paraules clau:

Notícies relacionades