Back to top

Ascó i Vandellòs, a l'espera d'ampliar la vida en 10 anys

La central de Vandellòs II va demanar la seva ampliació aquest març i l'any vinent ho sol·licitaran pels dos reactors d'Ascó.
Sala de turbines de la central nuclear de Vandellòs II.

L'Associació Nuclear Vandellòs Ascó (ANAV) busca mantenir i perpetuar l'activitat atòmica, com una fórmula per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Destaquen que, a l'estat espanyol, el 20% de l'energia generada va ser d'origen nuclear, a finals del 2018.

Resten a l'espera de saber, abans del 24 de juliol, si els aproven la sol·licitud d'allargar la seva vida d'explotació en deu anys de Vandellòs II. En la trobada anual amb periodistes, també han avançat que demanaran l'ampliació dels dos reactors d'Ascó entre febre i març de l'any vinent.

Sala de turbines de la central nuclear de Vandellòs II.

Estudien ampliar els magatzems de residus

Des de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs també es plantegen ampliar els seus magatzems temporals de residus, després del retard del que es preveia a Villar de Cañas.

Actualment, estan duent a terme treballs de manteniment a la sala de turbines de la central de Vandellòs II, aprofitant l'aturada de la central. En aquest sentit, han assegurat que les fugues que s'han donat durant aquest any s'han corregit totalment durant la recàrrega.  

canalreus a telegram

Paraules clau: