Back to top

Asfaltaran i renovaran la xarxa de sanejament del passeig Prim

Els treballs compten amb una inversió de 600.000 euros, tindran una durada estimada de tres mesos i es preveu que estiguin enllestits abans de final d’any

Aigües de Reus acaba de treure a exposició pública el projecte de la que serà una de les obres més importants que executarà a la via pública aquest 2022: la renovació de la xarxa de sanejament del Passeig Prim, amb una inversió total de 600.000 euros (IVA inclòs). Els treballs es completaran amb l'asfaltatge dels carrils de pujada del passeig, després que l'Ajuntament hagi executat la renovació de la pavimentació dels carrils de baixada.

El projecte consistirà en la substitució de l’actual xarxa de sanejament que dona servei als nombres parells del Passeig Prim, i que està situada en la seva coca central. Es tracta d’una antiga canalització, en forma de mina d’obra, que està molt degradada.

La intervenció preveu la instal·lació de noves canonades de PVC de diversos diàmetres entre la plaça de la Pastoreta i el Camí de Riudoms, amb una profunditat variable que oscil·la entre els 2,5 i els 5 metres.

Aigües de Reus passeig Prim obres

Un cop s’acabi el termini d’exposició pública i al·legacions, Aigües de Reus preveu que la licitació i adjudicació del projecte tinguin lloc al llarg del segon quadrimestre de l’any i que les obres es puguin iniciar passat l’estiu.

Els treballs tindran una durada estimada de tres mesos, amb la qual cosa es preveu que estiguin enllestits abans de final d’any, sempre que no sorgeixen imprevistos rellevants.

Xarxa i pavimentació

La inversió es durà a terme coordinadament amb l’Ajuntament, i inclourà la pavimentació del carril de circulació en la zona afectada per les obres, que ja estava programada en el pla de reposicions d’asfalt que l’Ajuntament de Reus executa de manera periòdica.

Com és habitual en les inversions a la via pública que impulsa Aigües de Reus, aquests treballs no representaran cap cost per al veïnat de la zona. L'empresa municipal comunicarà l’inici de les obres als afectats quan es defineixi el calendari definitiu. En paral·lel, el servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, treballa en pla de mobilitat per minimitzar les afectacions que l'obra comportarà en el trànsit.

Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posarà a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes.

Obres a la xarxa aquest 2022

De fet, Aigües de Reus du aquest 2022 un important desplegament d’obres de reparació i renovació de les xarxes de sanejament i abastament, de manera que tan sols els primers mesos de l’any ja han estat una vintena els treballs iniciats en diversos carrers de la ciutat. Un esforç continuat per garantir el servei i la qualitat de l’aigua que, al llarg de 2021, va comportar l’execució de 36 obres amb un cost total d'1.910.000 euros.

Paral·lelament, aquest 2022, Aigües de Reus ha incorporat per primer cop codis QR com a mitjà d’informació per al veïnat. El codi QR figura en els fulls que es distribueixen, mitjançant bustiatge, en els domicilis dels veïns afectats i també en els cartells que s’enganxen en les tanques perimetrals de les obres. El codi, a través d’una aplicació de mòbil, permet accedir a la web d’Aigües de Reus on hi figura un resum del projecte i informació detallada sobre les obres en curs. Aigües de Reus és, de fet, una de les primeres empreses subministradores d’aigua que posa en marxa aquest sistema d’informació a la ciutadania a Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades