Back to top

Atenció a la violència masclista a través de Whatsapp les 24 h al dia

Aquest nou servei neix amb la voluntat d’apropar-se a les víctimes de totes les edats i oferir informació i assessorament policial els 365 dies de l'any

El passat dijous, els Mossos d'Esquadra van començar a gestionar el funcionament d'un nou servei de canal de Whatsapp per tal d'oferir informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista.

Amb el número 601 00 11 22, les víctimes o qualsevol persona que cregui ser víctima, pugui informar per identificar el problema i informar-se de les passes que ha de donar.

Aquest número de telèfon també el poden utilitzar persones de l'entorn de la víctima amb la mateixa voluntat: contactar amb els agents i rebre assessorament policial o resoldre qualsevol mena de dubte o pregunta.

Aquest canal no substitueix el 112

whatsapp violència masclista

La creació d'aquest recurs té l'objectiu d'apropar-se a les dones, en especial a les més joves, de forma proactiva, a través d'aquesta interacció per missatgeria, i donar un nou impuls a la lluita contra la violència masclista utilitzant noves eines preventives i d'atenció de les persones que són víctimes en aquest àmbit.

No obstant això, des dels Mossos d'Esquadra destaquen que en cap cas aquest nou servei substitueix al 112 ni a la denúncia policial i per tant, no està pensada per gestionar incidències o emergències.

Paraules clau:

Notícies relacionades