Back to top

Augmenta un 25% els trastorns alimentaris entre els adolescents

La pandèmia, i sobretot els mesos de confinament, van provocar un augment dels trastorns de salut mental entre la ciutadania. I, entre ells, també els Trastorns de Conducta Alimentària (TCA)

Aquest dissabte, 16 d'octubre, és el Dia Mundial de l'Alimentació. I malgrat que per a moltes persones el menjar és una font de nutrients, però també de plaer, per a molts altres és un maldecap continu.

Amb la pandèmia, i sobretot durant els mesos de confinament, els Trastorns de Conducta Alimentària (TCA) s'han multiplicat. Sobretot, entre les noies adolescents, on l'anorèxia i la bulímia nerviosa han augmentat en un 25%. 

"Fiquem-nos en la pell d'un adolescent. Resulta que durant el confinament el tanquem i ho fem en unes condicions que no són les òptimes. El podem tenir aïllat de la família o d'aquelles persones que per a ell són primordials", explica la psicòloga clínica de Rendiment Psicòlegs i col·legiada a la demarcació de Tarragona, Tessa Vila

Un tancament que, segons Vila, també va provocar que "molts pacients que ja tenien un diagnòstic previ se'ls privés de l'atenció necessària". 

La relació entre les xarxes socials i els TCA 

En qualsevol cas, el que està clar és que les xarxes socials esdevenen un paper clau en l'augment dels Trastorns de Conducta Alimentària. 

Uns 80 milions d'euros en la millora de la salut mental

Afortunadament, però, sembla que les administracions cada vegada s'estan implicant més en millorar la salut mental de les persones. De moment, el Departament de Salut ha anunciat que incrementarà en 80 milions d'euros el pressupost destinat a la salut mental i a les addiccions.

Paraules clau:

Notícies relacionades