Back to top

Augmenta el nombre d'accidents amb patinets elèctrics a Reus

El 78% dels accidents de mobilitat a Reus amb patinets implicats, tan causants com víctimes, han causat ferits

L'Ajuntament de Reus demana més consciència ciutadana davant l'augment d'accidents de patinets elèctrics, des que es va modificar l'ordenança de civisme. Durant els primers 6 mesos d'aquest 2021 hi ha hagut 23 accidents amb patinets elèctrics implicats, tan causants com víctimes.

El 78% dels accidents de mobilitat a Reus amb patinets implicats han causat ferits. Després de la modificació de l'ordenança de Civisme l'agost de l'any passat, que regulava l'ús i circulació dels vehicles de mobilitat personal, l'ajuntament es mostra preocupada pel nombre d'accidents.

Gairebé 1000 sancions

A banda dels accidents, la Guàrdia Urbana tampoc ha cessat les seves intervencions, i des de la modificació de l'ordenança de civisme, ha aixecat 995 actes a usuaris de patinets elèctrics, patins i bicicletes per circular per les voreres o per altres espais destinats a l'ús de vianants com places i carrers de vianants.

En aquest sentit, Dolors Vázquez, regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme; ha volgut "fer una crida per tal que s'utilitzin les vies adequades. Les voreres no són adequades i, semblarà que som alarmistes, però el que ens preocupa és la seguretat dels mateixos usuaris".

Davant l'augment dels accidents, l'ajuntament treballa en dos aspectes: les sancions i la formació. Des de l'any passat, s'han fet sessions de formació a més de 1000 persones sobre el correcte ús del patinet elèctric a la via pública, però, si aquestes no funcionen, l'ajuntament anuncia que prendrà mesures extraordinàries.

Paraules clau:

Notícies relacionades