Back to top

Augmentar l'habitatge social, objectiu electoral comú

Reus ha viscut el primer debat electoral amb la mirada posada a les eleccions municipals. Candidats i representats dels set partits que conformen l'actual ajuntament han debatut al voltant del model urbanístic que ha de tenir la ciutat. Les coincidències han estat poques, principalment, la necessitat d'ampliar el parc d'habitatge públic.
Augmentar l'habitatge social, objectiu comú de tots els partits

Projectar com ha de ser el creixement urbanístic de la ciutat. Aquesta ha estat la premissa del debat organitzat pel Col·legi de Periodistes, que ha omplert la sala d'actes del Centre de Lectura aquest dilluns al vespre. Poca coincidència en l'exposició de cada representant polític. De fet, alguns partit han retret que no s'hagi posat en marxa la redacció del POUM de la ciutat, crítica a la qual ha respost l'actual regidor d'Urbanisme, Marc Arza, destacant que 'crèiem que el POUM és una eina molt cara a curt termini, per això hem volgut invertir en altres aspectes'.

La coincidència dels discursos s'han centrat en reconèixer la necessitat d'un major parc públic d'habitatge al qual hi pugui accedir tothom. Edgar Fernández, membre de la candidatura de la CUP a les eleccions municipals, ha subratllat que 'hi ha moltes zones de la ciutat degradades per les quals treballar i avui no s'ha destacat prou'.

Una voluntat que alguns han lligat amb la inversió econòmica per part del consistori com és el cas del candidat d'Ara Reus a l'alcaldia, Daniel Rubio, qui ha subratllat que 'és l'ajuntament qui hauria d'adquirir algun habitatge per poder-lo oferir com a parc públic'.

Des del Partit Popular han apostat per tancar el tomb de ravals i potenciar així el comerç local. Des del Ciutadans han defensat la necessitat de recuperar les zones degradades de la ciutat, mentre que ERC ha defensat la necessitat de crear nous centres cívics a la ciutat, com al barri Niloga.