Back to top

Augmenten un 20% les estafes per internet al Baix Camp i Priorat

Les estafes en les compres a través de la xarxa han augmentat un 20% a la regió del Baix Camp i del Priorat, en el darrer any. Així ho asseguren des de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra.
L'inspector Ramon Franquès.

Els Mossos d'Esquadra alerten del sorgiment de nous fets delinqüencials que es produeixen des de dins dels domicilis. Des de l'Àrea Bàsica Policial del Baix Camp i el Priorat destaquen que s'ha produït un augment progressiu dels delictes per estafa a través d'internet. Un fet que s'ha traduït en el creixement d'un 20% d'aquests casos en el darrer any, a la regió. Expliquen que aquesta situació s'acostuma a donar entre dos particulars que efectuen una acció de compra-venda d'un article, o també per objectes que no arriben mai o elements que s'allunyen força del producte que s'havia encarregat. El cap de l'Àrea Bàsica Policial del Baix Camp i el Priorat, Ramon Franquès, detalla que 'va lligat bàsicament a els compres que fem per internet i no rebem el producte que havíem demanat, sobretot quan ho fem en pàgines que no són del tot segures'.

Una xifra que si s'analitza des del 2013, ha crescut en un 60%. A més, expliquen que la resolució d'aquests delictes acostuma a allargar-se en el temps, atès que moltes de les transaccions es duen a terme en països estrangers. D'altra banda però, des de la regió policial defensen que han caigut altres fets delictius com el robatori amb força a domicilis. 'S'ha experimentat una baixada delinqüencial de l'ordre del 10% i gairebé del 20% des de fa 8 anys. Sobretot, han disminuït els robatoris violents a la via pública i també a l'interior de vehicles', afegeix Franquès. 

Tot i això, continuen detectant que alguns dels casos de robatori amb violència a domicilis es dóna en espais en els quals s'hi estava cultivant o produint algun tipus de substància estupefaent. Destaquen també que el cos dels Mossos d'Esquadra seguirà fent especial atenció a la recerca de tots aquells conductors que utilitzen el mòbil mentre condueixen.

Paraules clau: