Back to top

Augmenten un 78% les actes de la Guàrdia Urbana contra l'incivisme

Els actes incívics més denunciats són miccionar a la via pública, el consum d'alcohol pertorbant el descans veïnal i la tinença de drogues a la via pública, entre d'altres
noticies

La Guàrdia Urbana ha incrementat en un 78,72% el número d'actes aixecades durant els dos primers mesos de l'any en relació al gener i febrer de 2019. L’increment del número de controls de la Guàrdia Urbana ve motivat per la voluntat del Govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals.

613 actes durant els mesos de gener i febrer

El cos de policia municipal ha tancat dos anys consecutius amb xifres de record contra l’incivisme. En total, l’any 2019 va aixecar 3.320 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn.

Durant els mesos de gener i febrer de 2020 ja n'ha aixecat 613, quan els mateixos dos mesos de l'any passat en va aixecar 343. Una de les línies prioritàries de la tasca de la Guàrdia Urbana és continuar treballant en la conscienciació ciutadana en relació a les conductes incíviques, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania.

En aquest sentit, només el 15% de les queixes veïnals rebudes amb el projecte de proximitat posat en marxa per la Guàrdia Urbana tenen a veure amb qüestions relacionades amb la inseguretat.

El gruix dels temes tractats pels comandaments de la Guàrdia Urbana amb els representants dels barris fa referència a l’incivisme. Les xifres demostren com el cos municipal de seguretat dona resposta a la demanda veïnal i ha reforçat els controls de civisme en els darrers anys.

Consum d’alcohol a la via pública pertorbant el descans veïnals, miccionar i embrutar el carrer, juntament amb les molèsties per sorolls, són les conductes incíviques recorrents, més denunciades per la Guàrdia Urbana durant els dos primers mesos de 2020.

  • Miccionar a la via pública: 208
  • Consum d’alcohol pertorbant el descans veïnal: 182
  • Tinença de drogues a la via pública: 115
  • Embrutar la via pública: 21
  • Oferir o sol·licitar serveis sexuals a la via pública: 16
  • Molèsties per sorolls: 8

Oci nocturn

La majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns.

La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública.

Juntament amb els locals d’oci nocturn, la Guàrdia Urbana ha fet campanyes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa.

Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

Paraules clau:

Notícies relacionades