Back to top

Augmenten les beques menjador pel curs 2020-2021

A data d'avui, més de 2.531 famílies es beneficiaran aquest curs de les beques menjador.

Un cop passada la primera setmana de curs escolar, l'Ajuntament de Reus ha fet públiques les dades de les beques menjador que s'atorgaran a les famílies reusenques  en aquests curs 2020-2021. Del total de 3.733 sol•licituds rebudes, s'han resolt fins ara 2.531 de manera favorable i han estat denegades 482. La regidora de Benestar Social a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, ha explicat que "enguany hem treballat perquè mes famílies tinguessin dret a l'ajut i també que hi hagués més quantitat d'ajut a la gent que la tenia concedida".

Es parteix d'una beca del 70% i la gran part de les famílies tenen entre un 90 i 100% de l'ajut.

El fet que les sol•licituts es tramitessin amb quasi un mes de retard ha fet que l'Ajuntament no hagi pogut publicar les dades abans del primer dia de curs i, tot i que queden 720 sol•licituts per resoldre, Vilella assegura que la gran majoria ja han estat tramitades.  Com a novetat d'aquest curs i per tal d'agilitzar la gestió, la comunicació de la resolució de la sol•licitud dels ajuts ara la rebran primer els centres educatius en lloc de les famílies a diferència del que succeïa en els cursos anteriors. Tot i això, després, les famílies rebran una notificació via SMS que els permetrà consultar la resolució.

Reus és un dels ajuntaments que més diners destina a aquests ajuts. La convocatòria del curs 2020-2021 preveu una dotació d’1.525.000 euros, ampliable segons les necessitats com en les convocatòries anteriors, entre l’Ajuntament i la Generalitat.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades