Back to top

Un autobús llançadora unirà l'Estació del Camp amb Reus i la Costa

La Generalitat vol reforçar la mobilitat del transport públic al territori, sobretot en relació a l'Estació del Camp. Es preveu que aquest any estrenin una llançadora amb la ciutat de Tarragona i connexions directes d'autobús amb l'aeroport de Reus. La mesura també donarà pas a una línia pels municipis més potents de la costa, com Cambrils, Salou o Vila-seca.
Un autobús llançadora unirà l'Estació del Camp amb Reus i la Costa.

La Generalitat de Catalunya reforçarà les connexions amb autobús de dos dels equipaments que mouen més gent, com són l'estació de l'AVE Camp de Tarragona i l'aeroport de Reus. Així ho ha avançat el Diari Més. La proposta inclou més freqüències des dels principals nuclis de població del territori, amb l'objectiu que els autobusos vagin coordinats amb els horaris dels trens i l'arribada dels avions. Es preveu que, al llarg d'aquest any, es donin 58 nous serveis al dia per sentit de la marxa. En el cas de Tarragona i Reus, s'estrenaran un total de 17 serveis sentit i dia, en cada cas. Fet que permetrà reduir el temps de viatge, ja que per exemple el de Reus amb l'estació actualment és de 40 minuts.

D'altra banda, també crearan dues línies d'enllaç amb la Costa Daurada, que circularan entre els mesos de juny i setembre. L'objectiu serà unir l'Estació del Camp amb els principals nuclis turístics de la zona. La línia projectada serà la de Cambrils - Vilafortuny - Estació del Camp  i la de La Pineda - Salou - Portaventura - Vila-seca - Estació del Camp. Tot i que des de la Generalitat han fixat aquestes ampliacions en el 2018, no han concretat un calendari d'execució. Tot plegat, es coneix quan només fa una setmana que els alcaldes de Reus i Tarragona, Carles Pellicer i Josep Fèlix Ballesteros, van signar un acord bilateral en matèria ferroviària que recollia aquest punt.

Paraules clau: