Back to top

Autobusos gratuïts pels joves que viuen lluny del seu institut a Reus

Els alumnes d'ESO que viuen a més d'un quilòmetre i mig del centre escolar no hauran de caminar per assistir-hi

Els alumnes de secundària de Reus que visquin a més d'un quilòmetre i mig del centre escolar tindran bus gratuït. D'aquesta manera l'Ajuntament de Reus vol remeiar els efectes negatius del canvi en l'adscripció dels centres escolars, que ha passat a ser única.

El canvi de normativa a les adscripcions dels centres escolars va provocar diverses molèsties, com és el cas d'aquelles famílies que, amb l'adscripció única, el centre escolar els queda molt lluny. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Reus ha creat una targeta de transport gratuïta per aquells alumnes que hagin de caminar per anar a l'escola.

Els requisits per obtenir l'ajuda

Per accedir a l'ajuda, els alumnes hauran d'estar matriculats a l'ESO al centre adscrit corresponent dins l'àrea de proximitat del mateix domicili, però que es trobi a més d'un quilòmetre i mig. Així mateix, l'ajuntament revisarà el nivell econòmic de cada família.

Un altre efecte col·lateral de l'adscripció única és el cas d'aquells alumnes que tenien germans en altres centres escolars. En aquest sentit, l'ajuntament ha informat que ha posat solució la vintena de casos que s'han detectat, permetent que els dos o més germans es matriculin al mateix centre.

Tots aquells qui ho desitgin, poden demanar la targeta de l'autobús a la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades