Back to top

Autoritzen Vandellòs II a instal·lar uns filtres radioactius menys potents dels previstos

Les entitats ecologistes consideren que és un sistema de seguretat insuficient, que pot posar en perill a la població i que deixa l'autoritat del Consell de Seguretat Nuclear molt tocada.

El 2008 després de la fuita de partícules radioactives d'Ascó, el Consell de Seguretat Nuclear va demanar una sèrie d'instruccions perquè no es tornés a repetir un episodi d'aquestes característiques. Entre elles s'incloïa la instal·lació d'un filtratge nou per evitar la fuita de partícules. Una mesura que han seguit totes les centrals nuclears del país a excepció de Vandellòs II, que al llarg dels anys ha al·legat dificultats tècniques com per a fer l'operació.

Doncs bé, ara el Consell de Seguretat Nuclear ha autoritzat a Vandellòs II la instal·lació d'uns filtres radioactius menys potents. Una notícia que no ha estat gens ben rebuda per Ecologistes en Acció qui consideren que els precedents que hi ha al territori són molt greus i que el Consell deixarà amb aquesta decisió molt tocada la seva autoritat. A banda, també insisteixen en el fet que aquest sistema que es col·locarà és insuficient.

Es tracta de la central amb més incidències

De fet, segons Ecologistes en Acció, Vandellòs II és una de les centrals que té més incidències no programades en tot l'estat espanyol de parades que s'han produït, per manca de manteniment i per problemes relacionats amb personal.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades