Back to top

"Aventura’t", els casals que promouen la inclusió social

Aquests Casals Educatius i de Lleure, dirigits a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, han acollit a 150 participants en la primera setmana del 1r torn de juliol

Uns 150 infants i 30 dirigents, entre directors, monitors de lleure, especialistes en l’àmbit temàtic i vetlladors, han participat en la primera setmana dels Casals Educatius i de Lleure Aventura’t que organitza la regidoria d’Educació de Reus. Amb l’ampliació de l’oferta educativa i de lleure dels infants reusencs com a objectiu principal, el programa “Aventura't. Vine als casals educatius i de lleure”, presenta una oferta de 5 casals d’estiu sobre temàtiques diverses, en diferents escoles i espais de la ciutat. 

Es tracta de casals inclusius i de preus tarifats per torn, de 10 euros, 50 euros i 100 euros, en funció dels criteris d’inclusió socials. Els casals estan oberts a infants de 3 a 12 anys, i fins als 21 anys en el cas del casal multitemàtic, que està adaptat a la diversitat funcional. Els torns són del 3 al 14 de juliol i del 17 al 28 de juliol. En el cas del primer torn, les dades d’ocupació són del 96%.

La regidoria d’Educació de Reus s'ha mostrat molt satisfeta amb la rebuda i la gran participació en els casals inclusius Aventura’t. Pilar López, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Reus, ha destacat l’ús social de les escoles reusenques durant l’època estival, ja que dels 20 equipaments educatius de la ciutat, 17 acullen activitats d’estiu. 

Oferta ben diversa

Cada servei de casal educatiu i de lleure s’ha organitzat a partir d’un àmbit temàtic diferent que fa d’eix vertebrador del programa del casal. L’oferta de casals temàtics per aquest estiu 2023 és la següent:

  • Biodiversitat i natura, a l’Escola General Prim. Gestiona Cel Rogent.
  • Arts escèniques, a l’Escola Pompeu Fabra. Gestiona Aula Lleure.
  • Multiesports, a l’Escola Teresa Miquel i Pàmies. Gestiona Aula Lleure. 
  • Científic Tecnològic, a l’Escola Prat de la Riba. Gestiona Aula Lleure. 
  • Casal multitemàtic, adaptat a la diversitat funcional, al Centre d’Educació Especial Font del Lleó. Gestiona FES, fundació educativa i social. 

El programa dels Casals Educatius i de Lleure 2023 compta amb el finançament a càrrec de l’instrument financer dels Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya dins del programa del Ministeri d’Educació i Formació professional de cooperació territorial per a l’orientació, avenç i enriquiment educatiu PROA+.

Altres propostes d’estiu

Fruit del treball en xarxa de la regidoria d’Educació amb les Associacions de Famílies d’Alumnes i també amb les entitats de lleure s’ofereixen propostes de Casals d’Estiu 2023 també en altres centres educatius. La Vitxeta, Pi del Burgar, Joan Rebull, l’Alberich i Casas i l’Escola Isabel Besora acolliran activitats durant el mes de juliol, gràcies a l’ús social de les escoles, amb 410 places setmanals.

Paraules clau:

Notícies relacionades