Back to top

'Aventura't' a viure els vuit casals d'estiu a Reus

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus ha presentat l'oferta de Casals d'estiu que els infants reusencs podran gaudir durant els mesos de juliol i agost a la ciutat

'Aventura't. Vine als casals educatius i de lleure' és el lema que anima a tots els infants de la ciutat de Reus a viure un estiu diferent gaudint dels vuit casals que la regidoria d'Educació ha programat per aquesta temporada estiuenca. 
 
Són casals temàtics que incorporen en el disseny i realització de les activitats, la col·laboració d'entitats i empreses de serveis educatius de la ciutat, d'expertesa reconeguda entre la comunitat educativa i relacionades amb el món de les arts escèniques, el patrimoni cultural, l'STEAM (robòtica, tecnologia, art i ciència), natura i medi ambient, circ i arts gestuals, entre d'altres. A més, els casals incorporen enguany l'activitat de piscina com a element lúdic.

Tarifes adaptades per la inclusió social

Els casals estan oberts a infants de 3 a 12 anys, i fins als 21 anys en el cas del casal adaptat. L'horari serà de 9:00 a 13:00 h, amb entrades i sortides esglaonades de 10 minuts. En el cas del casal adaptat, es compta amb servei d'acollida de 30 minuts matinal i de migdia.

Des del consistori reusenc remarquen que han creat casals inclusius amb preus accessibles a qualsevol família de la ciutat perquè cap infant pugui quedar exclòs de les activitats. De fet, els preus tarifats per torn són de 10, 50 o 100 euros, en funció dels criteris d'inclusió social
 
Els torns són del 4 al 15 de juliol, del 18 al 29 de juliol i de l'1 al 12 d'agost. Les inscripcions s'obriran aquest divendres dia 20 de maig a través d'aquest enllaç

Programació de casals

La proposta de casals per a aquest estiu 2022 és la següent:

  • Conviu la natura! Casal de Natura urbana i medi ambient, a l’escola Mowgli, de 3 a 12 anys, col·labora Ennatura’t
  • Lleure i Esport! Pràctica multiesportiva, a l’escola Ciutat de Reus, de 6 a 12 anys, col·labora Consell Esportiu del Baix Camp.
  • Experimenta la ciència! Casal de ciència i tecnologia,  a l’escola Misericòrdia, de 3 a 12 anys, col·labora Petits Enginyers
  • Dansa expressa’t! Casal de dansa i expressió corporal , a l’escola Teresa Miquel, de 3 a 12 anys, col·labora Coordinadora de dansa de Reus.
  • Trepitja Reus!  Casal de Patrimoni cultural, a l’escola Pompeu Fabra, de 3 a 12 anys, col·labora Ans Educació
  • Circ, aprèn a volar! Casal de circ i arts gestuals, al Giny,  Centre d’arts gestuals i del Circ,  de 6 a 12 anys, col·labora Circ les Musaranyes.
  • Casal adaptat multitemàtic, casal de diversitat funcional, a l’escola Eduard Toda, de 3 a 21 anys, col·laboren  AFAs centres d’educació especial de Reus.
  • Píxels, bits, bots... Acció!  Casal de robòtica i tecnologia, a l’escola Marià Fortuny, de 3 a 12 anys, col·labora Dynamaind. Aquest darrer és de 3 torns i, per tant, finalitza el 12 d'agost.

Paraules clau:

Notícies relacionades