Back to top

El Baix Camp constitueix consistoris

Pel que fa al Baix Camp, els ajuntaments arriben als plens d'investidura d'aquest dissabte amb els rols repartits. Els resultats de les eleccions municipals no deixaven gaires dubtes de com quedaria la composició dels consistoris, que en alguns casos serà amb pactes nous, però on la majoria de municipis que governaran en solitari.
El Baix Camp constitueix consistoris

A 24 hores dels plens d'investidura, els ajuntaments de la comarca ja tenen totes les cartes sobre la taula. A Riudoms, l'alcaldia caurà altre cop en mans de Junts per Riudoms. Sergi Pedret seguirà exercint de batlle, un càrrec que va adoptar el desembre de 2018 per substituir Josep Maria Cruset, l'actual president del Port de Tarragona. On tampoc hi haurà sorpreses és a Les Borges del Camp, on Joaquim Calatayud repetirà com a alcalde de Junts per Les Borges després de guanyar les eleccions.

On sí que es gira la truita és a Riudecanyes. Després de les eleccions del passat 26 de maig, que donaven la victòria a Esquerra, l'alcaldia queda en mans d'Ernest Roigé. Un canvi que arriba després de 24 anys d'hegemonia de Junts per Riudecanyes.

Pel que fa a Castellvell del Camp, el pacte entre Esquerra i Ara Castellvell deixarà fora la força més votada a les eleccions municipals, Junts per Castellvell. D'aquesta manera, el republicà Josep Maria Sabaté es convertirà aquest dissabte en el proper alcalde del municipi. Un model que s'assembla al de La Selva del Camp, on la força més votada, Junts per la Selva també quedarà fora de govern, revalidant-se l'acord entre PSC i Esquerra amb una alcaldia compartida.

Paraules clau: