Back to top

El Baix Camp, la comarca amb més incidències pel temporal de vent

Durant l'episodi de forts vents, Protecció Civil ha atès, a través del telèfon 112, més de mil trucades, prop de 400 al Baix Camp, la comarca que més n’ha registrat de Catalunya. Les actuacions s’han centrat a retirar elements vulnerables o en risc de caure d’edificis o de la via pública. També s’ha tallat la circulació ferroviària entre Reus i Tarragona per la caiguda de part de la teulada de la piscina del Reus Ploms a la catenària, però s'ha restablert al voltant de les dues de la tarda.
⛔️ Es restringeix el trànsit a l'A-7 entre Tarragona i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ➡️ sud als #camions +3.500 kg que circulin buits i a les autocaravanes, a causa del fort #vent que bufa a la zona @transita7 #precaució

Segons els Bombers de la Generalitat, de les 621 incidències registrades en relació amb el vent, 420 s'han produït al Camp de Tarragona, de les quals, 205 al Baix Camp. Els  municipis més afectats han estat Reus, Cambrils i Mont-roig del Camp. Amb aquest balanç el Baix Camp és la comarca on els Bombers de la Generalitat han atès més avisos de Catalunya, seguida del Tarragonès.

De moment, però, no s’ha produït cap incident en què hi hagi hagut ferits. Les actuacions dels Bombers s’han centrat a retirar elements vulnerables o en risc de caure d’edificis o de la via pública, com ara parts de façanes i arbres. A més, part de l'avinguda de Tarragona, a Reus, s'ha tallat al trànsit, i també s’ha tallat la circulació ferroviària entre Reus i Tarragona perquè part de la teulada de la piscina del Reus Ploms ha caigut sobre la catenària. A prop de les dues, però, el servei ferroviari s'ha restablert. També s'ha restringit el trànsit a l'A-7 entre Tarragona i el Perelló, en els dos sentits, als camions de més de 3.500kg que circulaven buits i a les autocaravanes, restricció que s'ha aixecat al voltant de les 4 de la tarda. En les properes hores el vent afluixarà una mica, però encara pot comportar problemes.

Passades les 8 del vespre, i amb una intensitat del vent més moderada, Protecció Civil va desactivar el Pla d'alerta per risc de vent, el VENTCAT, i el va mantenir en la fase de Prealerta.

Aquest matí el Camp de Tarragona s'ha llevat encalmada i amb un temps força assolellat.

Paraules clau: