Back to top

El Baix Camp, la comarca on han augmentat més els dies de calor

Per cada 10 anys, la comarca ha sumat 7 dies més de calor
baix camp

El Baix Camp és la comarca de tot Catalunya on s'ha produït un augment de temperatura més notori en els darrers 70 anys. De fet, des del Servei Meteorològic de Catalunya asseguren que, per cada 10 anys, la comarca ha sumat set dies més de calor

DIA DE CALOR

Es considera un dia de calor quan es superen els 30 graus de temperatura màxima.

L'escalfament global, en dades

L'escalfament global, una de les conseqüències del canvi climàtic, també s'ha fet present al territori. La temperatura ha augmentat en els darrers anys. De fet, segons dades del Meteocat, a Catalunya la temperatura és d'1,6 grau més elevada que fa 70 anys. Han detectat que aquest increment es pot quantificar també en un augment del nombre de dies que superen els 30 graus de temperatura màxima.

El Baix Camp encapçala el rànquing, amb 53 dies més, en comparació amb l'any 1950. Seguit del Baix Ebre, amb 49 dies. Mentre que altres exemples són l'Alt Empordà amb 41 dies o la Ribera d'Ebre amb 39.

Increment de calor. Font: Meteocat.
Increment del nombre de dies de calor des del 1950. Font: Meteocat.

Una situació que es donaria per la proximitat a la costa. Tot i això, de moment, aquesta diferència de temperatura envers la resta del país, es considera com un fet anecdòtic, encara que pot convertir-se en objecte d'estudi.

Els meteoròlegs detallen que el canvi climàtic també s'està traduint en un augment de l'oscil·lació tèrmica, la diferència entre la temperatura màxima i la mínima d'un mateix dia.

Mapa interactiu

 

Paraules clau:

Notícies relacionades