Back to top

El Baix Camp lidera la recuperació del sector immobiliari

Així ho ha constatat l'Associació de Promotors de Catalunya (APCE) en una nova sessió de les Trobades Immobiliàries 2019.
Mapa del sector immobiliari al Baix Camp

Segons l'Associació de Promotors de Catalunya, el sector de l'habitatge torna a repuntar al territori. A la demarcació de Tarragona, l'any passat, es van acabar 736 habitatges i el Baix Camp és la comarca del Camp de Tarragona on més habitatges s'han enllestit, 526.

Característiques d'aquests nous habitatges

El mateix estudi explica com són aquests nous habitatges. Són pisos que tenen un preu mitjà de 1.000 euros el metre quadrat. En el cas dels habitatges unifamiliars ronden els 350.000 euros, mentre que en el cas d'aquells edificis plurifamiliars la xifra no arriba als 170.000 euros.

sector immobiliari al camp de tarragona

Xifres molt allunyades de l'Alt Camp o la Ribera d'Ebre, on un habitatge plurifamiliar no supera els 70.000 euros o la Conca de Barberà, on se supera lleugerament els 45.000. Tot plegat s'explica perquè l'eix Tarragona – Reus continua sent el que més demanda implora. De fet, també hi ha mercat per a segones residències a la Costa Daurada.

La tendència segueix aquest 2019. Al Baix Camp, durant els tres primers trimestres, ja s'han iniciat 187 habitatges. De fet, des de l'Associació de Promotors de Catalunya insisteixen que els estocs estan ubicats en comarques amb poca demanda, com les Terres de l'Ebre. En canvi, en aquells nuclis urbans on hi ha petició d'habitatge nou, no n'hi ha, i per tant, hi ha mercat per construir-ne.

Paraules clau:

Notícies relacionades