Back to top

El Baix Camp, pioner en la implantació del SAI per al col·lectiu LGTBI

El Baix Camp és la primera comarca de la demarcació de Tarragona en implementar el Servei d'Atenció Integral per a les persones LGTBI. Amb aquest programa, es donaran els instruments necessaris a tothom d'aquest col•lectiu per tal de normalitzar oficialment les seves condicions sexual i de gènere. El servei s'ha presentat aquest matí al Mas Miró de Mont-roig del Camp.
signatura sai

El Baix Camp té des d'avui un nou servei per facilitar les gestions a la comunitat LGTBI. El Servei d'Atenció Integral es posa en marxa als 26 municipis de la comarca que encara no tenien l'especialització d'aquest servei. Ho han signat la directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud. Mata ha destacat "l'avanç que suposa aquest programa per a la normalització de la llibertat sexual i de gènere, ja que es comptarà amb un nou perfil especialitzat en l'àmbit LGTBI"

A partir d'ara, fer el canvi de nom desitjat a la targeta sanitària o rebre assessorament per fer un canvi de gènere i que consti de manera oficial podrà ser una realitat sense haver de desplaçar-se fins a Barcelona o Tarragona ciutat.

El Baix Camp és la primera comarca de la demarcació de Tarragona en implementar el servei en tots els seus municipis, i la ciutat de Reus, també va ser la capdavantera pel que fa a les ciutats de la província.

Paraules clau:

Notícies relacionades