Back to top

El Baix Camp recupera la normalitat després del temporal de vent

Ahir al vespre el Baix Camp va començar a recuperar la normalitat després d'un dia de forts vents. El temporal ha deixat arbres caiguts, contenidors bolcats, línies ferroviàries sense servei, i abonats de Reus i Cambrils sense subministrament elèctric. Aquests dos municipis han estat els més afectats pel vent de la comarca.
xiprer caigut a la plaça del vent

El Baix Camp ha estat una de les comarques més afectades pel temporal de vent, amb ratxes que han superat els 100 km/h. en diversos municipis com Vandellòs i l'Hospitalet, Mont-roig del Camp, Prades o Reus.

En concret a Reus s'hi han registrat ratxes de fins a 129 km/h. La majoria d'afectacions causades per la ventada que han requerit actuacions per part de la Guàrdia Urbana o Bombers de la Generalitat, han estat per contenidors bolcats o desplaçats, mobiliari urbà que ocupava la via pública, façanes afectades o caiguda d'arbres, com al passeig Sunyer, a la plaça del Prim, a l'avinguda dels Jocs Olímpics o a la carretera d'Alcolea. També els forts vents han provocat talls en el subministrament elèctric a més de 5.000 abonats a Reus i prop de 1.000 a Cambrils. La majoria d'ells van recuperar el servei abans de dos quarts de set de la tarda.

reus
Reus - Imatge Protecció Civil

Durant l'episodi de vent el telèfon 112 ha rebut 337 trucades procedents del Baix Camp, el que representa un 40% del total. D'aquestes, 184 s'han fet des de Reusi 75 des de Cambrils.   

D'altra banda, el vent també va provocar el tall de la línia ferroviària entre Mont-roig del Camp i Cambrils per un arbre caigut a la via del tren. Posteriorment es va haver de tallar el tram entre Cambrils i Tarragona, de manera que es van posar autobusos per cobrir aquest trajecte. La via va estar tallada durant tota la tarda, i el servei no es va restablir fins la nit.

reus
Reus - Foto Protecció Civil

Pel que fa al trànsit, el vent també va provocar diverses incidències. A l'AP-7, a l'alçada de Vandellòs i l'Hospitalet, on les ratxes de vent van arribar als 140 km/h, van bolcar diverses caravanes i un camió, però no s'han hagut de lamentar ferits.

Paraules clau:

Notícies relacionades