Back to top

Baix Camp, una de les comarques amb més mortalitat a les carreteres

MAR ROVIRA

El Baix Camp té un dels índex d'accidentalitat més alts de la demarcació de Tarragona, causat principalment per errors humans i l'estat de les carreteres. L'any passat van morir a les carreteres 12 persones. Tot i això, el Servei Català de Trànsit assenyala els bons resultats d'enguany amb tan sols una víctima mortal.

Des del mes de gener s'ha produït un únic accident mortal en vies interurbanes, en concret un punt quilomètric proper a l'AP7 a l'alçada de Mont-roig del Camp. Una dada positiva si és té en compte que l'any passat els accidents viaris es van saldar amb 12 víctimes mortals al Baix Camp i es van produir fins a 53 accidents amb morts i ferits greus. L'alta accidentalitat es deu en part perquè aquesta àrea està formada per vies importants com la T-11, l'A-27 o l'AP7. Per exemple, l'A7 hi circulen més de 25 mil vehicles diaris. Malgrat aquestes xifres, el Servei Català de Trànsit destaca que en els darrers anys han disminuït radicalment el nombre d'accidents, en concret un terç segons el director territorial, Eusebio del Olmo.

A més ha ressaltat la dificultat en diagnosticar els punts d'accidentalitat, ja que estan repartits per tot el territori. Del Olmo ha explicat que l'ús del mòbil en la conducció és una de les principals causes de les distraccions. I en aquest sentit, apunta que la majoria d'accidents es produeixen per infraccions de normativa i conductes temeràries. D'altra banda, entre les mesures per contribuir en la disminució de la sinistralitat ja s'està executant l'obra per incorporar un nou radar a l'autovia A7, en la circumval•lació de Tarragona. També es reubicaran altres radars en aquells punts viaris on la velocitat és elevada. Pel que fa a l'operació de vacances, el Servei Català de Trànsit tornarà a habilitar un carril a la C-14 a l'alçada de la Riba per  prioritzar els vehicles procedents de la costa durant el cap de setmana i evitar així, els embussos que s'hi formen cada estiu.