Back to top

Baixa la demanda de lloguer rural al territori

Les cases rurals del territori tornen a patir les conseqüències de la pandèmia. Si bé aquest estiu els hi ha anat relativament bé, la prohibició de reunions de més de sis persones ha produït una davallada en les reserves d'aquests tipus d'allotjaments. El tancament recent de la restauració i altres tipus de negocis tampoc els ha afavorit malgrat que la restricció no els afecta directament.

L'allotjament rural ha estat l'opció de moltes famílies durant la temporada alta. Algunes cases rurals han arribat fins al 75% de l'ocupació, amb un turista de proximitat i sovint amb reserves de menys dies però el sector ha pogut salvar prou bé els plats. Ara però, les darreres restriccions els estan afectant de ple.

Aquest tipus d'allotjament pot oferir el lloguer íntegre de la casa, és a dir que si són un grup bombolla, poden rebre més de 6 persones. Això vol dir els pocs clients que tenen són per unitat familiar. Pràcticament no acullen grups d'amics ni turista estranger i la incertesa del moment fa que es tirin enrere moltes reserves.

Malgrat que les restriccions en restauració no els afecta directament, diuen que la gent té respecte envers la situació i els constants canvis en les mesures aplicades pel Govern de la Generalitat ha portat a alguns propietaris a tancar.

casa rural Mas Fullat


A tot plegat se li suma el toc de queda que, malgrat que tampoc afecta directament aquest tipus d'establiments, que s'afegeix a la incertesa del moment.

Paraules clau:

Notícies relacionades