Back to top

El baixador de Bellisens, cada vegada més a prop

ELIZABETH LÓPEZ

El baixador de Bellissens és viable i també una prioritat per la Generalitat. Així ho ha assegurat el secretari d’insfraestructures i mobilitat, Ricard Font, en la presentació de l’estudi de viabilitat. Font ha explicat que l’estació preveu una demanda de 3.000 viatgers diaris i que per tant incrementarà en un 100 % el nombre d’usuaris de tren a la ciutat. El projecte contempla una inversió de 15 milions d’euros. Les obres no començaran fins que el Ministeri de Foment inclogui l’equipament a les inversions.

El reclamat baixador de Bellissens està cada vegada més a prop. Així és com quedaria la futura estació Reus-Bellissens. Aquesta és una de les imatges que s’extreuen de l’estudi que ha encarregat la Generalitat per analitzar la viabilitat tècnica i la demanda de la futura nova estació.

Tot plegat, té un cost previst de 15 milions d’euros.

El secretari d’insfraestructures i moblitat, Ricard Font, ha insistit que la construcció d’aquest equipament ha de ser una prioritat. Ara, l’estudi es traslladarà al Ministeri de Foment perquè l’inclogui a les seves inversions. Per tant, les dates de construcció encara són incertes.

Font també ha destacat la ubicació estratègica d’aquesta infraestructura ferroviària. Es preveu que la nova estació rebi una mitjana de 3.000 viatgers al dia, sumant-hi els passatgers de l’actual estació, es doblaria la demanda ferroviària a la ciutat.

De la mateixa manera, també es contempla afegir un servei d’autobusos que complementi l’oferta. Pellicer i les diferents entitats veïnals de la ciutat han celebrat la presentació del projecte però es mostren a l’expectativa de la seva construcció.

El secretari d’insfraestructures i mobilitat, ha presentat el projecte acompanyat de l’alcalde de Reus juntament amb autoritats locals i del territori que han volgut donar suport a aquest futur equipament.