Back to top

Balanç positiu de la posada en marxa de la web Benestar Animal

La plataforma té per objectiu fomentar i facilitar el procés d'adopció de gats i gossos abandonats a la ciutat de Reus. Des que es va posar en funcionament s'han adoptat una cinquantena d'animals.

Balanç positiu del primer any de funcionament de la web de Benestar Animal, una eina que té per objectiu fomentar i facilitar el procés d'adopció de gats i gossos abandonats a la ciutat de Reus. Des de la posada en marxa de la plataforma s'han donat en adopció 43 gossos i 3 gats, unes xifres que des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus veuen positives.

També es destaca que actualment hi ha 27 gossos i cap gat per ser adoptats i, malgrat l'estiu és una època en la que augmenten el nombre d'animals sense llar, insisteixen en que una bona manera per combatre aquesta problemàtica és la col•locació del xip. D'aquesta manera es pot identificar l'animal i el propietari per a ser retornat.

De fet, dels 206 gossos que es van recollir durant el 2020, un 80,5% han estat adoptats o retornats als seus amos. Per altra banda, s'han obert 13 expedients per abandonament de la mascota i 6 per maltractament animal des del 2018, unes dades que des de la regidoria de Medi Ambient demostren que Reus "actua amb contundència davant aquestes pràctiques"

Daniel Rubio en roda de premsa de balanç de la web de Benestar Animal

Nova campanya en contra de l'abandonament animal

Des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha posat en marxa una nova campanya contra l’abandonament animal i per fomentar l’adopció coincidint amb el període de vacances per excel·lència i un dels moments més crítics de l’any pel que fa a l’abandonament d’animals domèstics. Aquesta campanya té l’objectiu de continuar incidint en la responsabilitat que comporta la tinença d’una animal domèstic i el manteniment de la tendència positiva pel que fa a les xifres de recuperació d’animals i d’adopcions a la ciutat.

Pots veure el vídeo de la campanya aquí

Entrevista al regidor de Medi Ambient de Reus 

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient a l'ajuntament de Reus, ha fet una valoració molt positiva i es mostra satisfet de la rebuda que ha tingut el projecte entre la població. 

Paraules clau:

Notícies relacionades