Back to top

El Ball de Pastorets, amfitrions de la Festa de l'Arbre de Maig

La cercavila amb el Ball de Pastorets i les colles convidades, el Ball d'Espases de Cervera i el Ball de Bastons de Salou, ha estat un dels actes destacats d'aquest dissabte.

Amb l'arribada del bon temps se celebra la Festa de l'Arbre de Maig, una tradició popular que ve de lluny. Ja al segle XVI es commemorava l'arribada de la primavera amb la plantada d'un arbre. Actualment, fa pocs anys que la Coordinadora de Danses Tradicionals ha recuperat aquesta festa, la primera de la recuperació va ser el 2017, però la pandèmia ha obligat a fer dos anys d'aturada, és per això que enguany se'n celebra la 4a edició.

Cervera i Salou, les dues ciutats convidades

Cada any hi ha un ball que exerceix d'amfitrió, enguany ha estat el Ball de Pastorets, i que convida dues colles d'altres poblacions que exhibeixen balls similars. En aquesta ocasió s'ha invitat el Ball d'Espases, de Cervera, i el Ball de Bastons, de Salou.

Ball de la Rosaura reus

La principal novetat d'enguany ha estat que s'ha estrenat el Ball de la Rosaura, un ball parlat que fa dos anys que estava a punt de presentar-se al públic, però que no es va poder fer per la crisi sanitària.

Paraules clau:

Notícies relacionades