Back to top

El Ball Solemne de l'Àliga i els Goigs emocionen Misericòrdia

Ivan Pons ha estat l'integrant del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals que ha fet ballar l'Àliga aquest dimecres a la tarda a l'interior del Santuari. Ha estat el darrer ball de Pons, que es retira després de 23 anys fent-la ballar. El del Santuari és un dels balls més estimats pels 'aliguerus'.
aguila

La majestuositat de l'Àliga de Reus és innegable. Els seus girs durant el toc de processó, l'esbojarrada Nit de fer l'Indiu o les cercaviles dinàmiques i elegants ho corroboren. Però tal vegada no hi ha moment més majestuós per l'Àliga de Reus que ballant a l'interior del Santuari el vespre del dia de Misericòrdia. 

Bona mostra de tot plegat són els centenars de persones que s'aglomeren a l'interior del temple després de l'ofici de la tarda. Tot i la calor i l'espera, que enguany ha estat notablement inferior a la d'altres anys, els fidels de l'Àliga esperen pacients l'arribada de l'element, l'únic que pot ballar a l'interior del Santuari. 

El darrer ball de l'Ivan Pons

Ivan Pons

Per tot plegat, el Ball Solemne Curt que l'Àliga realitza a l'interior de Misericòrdia el 25 de setembre és especial, sobretot, pels 'aliguerus'. Una data especialment emmarcada al calendari que el cap de colla, Fran Rivero, administra diligentment any rere any. Aquest 2019, amb motiu de la retirada de l'Ivan Pons, ell ha estat l'encarregat de fer-la ballar. 

Les millors fotos i vídeos AQUÍ

Pons és un dels integrants que van arrencar l'Àliga de Reus el 1996, en el si del CRAC, el Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals, que també inclou el Ball de Cavallets. El d'aquest dimecres ha estat el darrer ball de l'Ivan Pons que, emocionat, ha sortit de l'Àliga acompanyat dels aplaudiments sentits de tots els seus companys i del públic assistent al Santuari, sempre conscient de la dificultat que comporta un Ball Solemne en un espai tan reduït. 

Goigs a la Mare de Déu de Misericòrdia

Just després del ball de l'Àliga ha començat un dels altres moments més esperats, l'interpretació dels Goigs a la Mare de Déu de Misericòrdia per part de l'Orfeó Reusenc i la Cobla Reus Jove

Paraules clau:

Notícies relacionades